Banden balanceren

Uitlijnen auto versus balanceren banden; wat is het verschil?

Het uitlijnen van de wielen en het balanceren van de banden wordt vaak door elkaar gehaald. Uitlijnen heeft te maken met het systeem waaraan de wielen zijn opgehangen. Door een ongeluk kan dit systeem verplaatst of beschadigd zijn en zodoende staan de wielen niet meer goed onder de auto. Banden balanceren heeft te maken met de velg en de band en wordt bijvoorbeeld na het banden wisselen gedaan. Het wiel wordt dan op toeren gebracht om te kijken of er geen vreemde trillingen zijn waaruit onbalans blijkt.

Wanneer balanceren?

Merk je dat tijdens het rijden jouw stuur of stoel trilt? Dan is de kans groot dat er sprake is van een onbalans en je banden gebalanceerd moeten worden. Bij het balanceren wordt het gewicht weer gelijkmatig over de banden verdeeld en zijn trillingen van je stuur of stoel verleden tijd. Weet je niet zeker of balanceren van je banden nodig is? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Het team van ServiceOnly experts staat voor je klaar.

Vragen?

Heb je vragen over auto onderhoud, reparaties of bijvoorbeeld de APK? Neem contact met ons op en wij zorgen ervoor dat je veilig en comfortabel onderweg bent zonder onnodig geld kwijt te raken.

Zoek een vestiging