APK KEURING

Tijdens de APK beoordeelt onze RDW-erkende keurmeester je auto op een groot aantal punten waarbij Verkeersveiligheid en milieu centraal staan.

APK: wettelijk verplichte Periodieke Auto Keuring 


Eens in de zoveel tijd moet je een auto keuring laten doen. Deze Algemene Periodieke Keuring, oftewel APK keuring, is een wettelijk verplichte auto keuring. Tijdens de APK check wordt de auto gecontroleerd op technische aspecten om de verkeersveiligheid te bevorderen maar ook op duurzaamheid om het milieu minder te belasten. Indien je auto APK-plichtig is, kan rondrijden zonder geldige APK een flinke boete opleveren. ServiceOnly werkt uitsluitend met door het RDW erkende APK-keurmeesters en in het geval van goedkeuring of afkeuring ontvang je altijd een gedetailleerd keuringsrapport van de APK check.

Laat je auto keuren voor de APK vervaldatum

 

Wanneer je al eerder een APK keuring hebt gedaan voor je huidige auto heb je een vervaldatum meegekregen. Je dient dan een nieuwe APK check te laten doen vóór de datum die op het keuringsrapport van de APK staat. Heb je een nieuw voertuig? Bekijk dan in het APK-keuringsschema wanneer je voor de auto voor het eerst moet laten controleren. Let op: wanneer de brandstof van je auto verandert, kan dit invloed hebben op de datum van de auto keuring. Wanneer je auto op een bepaalde datum een APK check ondergaan heeft, betekent dit niet dat je zonder problemen het hele jaar kan doorrijden en blijft de kans op het nodige onderhoud van je auto altijd aanwezig. Wilt u niet op het allerlaatste moment uw APK-keuring regelen? Dat hoeft niet, want u kunt uw voertuig al vanaf 2 maanden vóór de APK-vervaldatum opnieuw laten keuren. De nieuwe APK-vervaldatum blijft dan hetzelfde, plus 1 of 2 jaar (afhankelijk van hoe vaak uw voertuig gekeurd moet worden). U hoeft het voertuig de volgende keer dus niet 2 maanden eerder te keuren.

Goede en goedkope APK keuring; de kosten op een rij 

Voor een auto keuring rekenen wij een vaste lage prijs. Zo heb je voor slechts €25,- een APK keuring. Daarbij maakt het niet uit of het om een APK van een benzine auto of diesel auto gaat, deze keuring is inclusief EOBD test en viergasmeting mocht hieruit blijken dat er toch nog een roetmeting uitgevoerd moet worden voor een Diesel auto dan kost deze roetmeting €35,-. Laat je de APK doen in combinatie met een grote onderhoudsbeurt? Dan is de APK check geheel gratis!

€ 25,-

APK benzine en diesel

Gratis

APK i.c.m. grote onderhoudsbeurt

APK check laten uitvoeren door onze erkende APK keurmeesters 

Bij ServiceOnly laat je voordelig en professioneel jouw auto keuren waarbij wij:

 

  • De auto grondig inspecteren, controleren en keuren.
  • Milieumetingen doen, zoals de EOBD test, viergasmeting voor een benzineauto, roetmeting voor een dieselauto
  • De auto na goedkeuring afmelden.

 

Na de APK keuring van je auto ontvang je een goedkeuringsrapport of afkeuringsrapport waarin de APK-keurmeester de afkeur- en adviespunten overzichtelijk aangeeft. Dit rapport is belangrijk wanneer je bijvoorbeeld in het buitenland gaat rijden, dus bewaar het goed. In het goedkeuringsrapport van de APK staan tevens reparatiepunten beschreven. Voor reparaties kun je direct bij ServiceOnly terecht.

Je auto APK laten keuren? 

Plan direct een APK check in


Plan eenvoudig de APK voor jouw auto in en zorg ervoor dat je altijd veilig op de weg rijdt. Heb je vragen over de APK check bij ServiceOnly? Bekijk dan welk van onze vestigingen dicht bij jou in buurt zit of neem contact met ons op door je gegevens achter te laten.

Zoek een vestiging